Facebookos vita után öltek meg egy 14 éves lányt

Az alabamai Birmingham város rendőrség őrizetbe vett egy 17 és egy 19 éves fiút, akik rálőttek egy csoport kamaszlányra egy parkban – jelentette a helyi sajtó. A lányok verekedni mentek a parkban, hogy így zárják le a Facebookon már hetek óta zajló vitatkozásukat. A verekedésről videókat készítettek volna, amiket a közösségi oldalon tettek volna közzé.

A két gyanúsított a beszámolók szerint a verekedés megkezdése után előhúzták fegyvereiket, és lövöldözni kezdtek, három lány sebesült meg. Egyikük, a 14 éves Kierra'onna Rice, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A másik két áldozat állapotáról nem közöltek információkat – írja a Hír24.

A birminghami rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a két fiú pontosan miért is kezdett el lövöldözni a lányokra. Csak annyit közöltek, hogy az egyik őrizetbe vett fiú barátnője egyike volt azoknak, akik Rice-al verekedtek. A helyi sajtóban megjelent hírekből azt sem derült ki, hogy mi volt az, amin a lányok összeszólalkoztak a Facebookon.

A kislány anyja és barátja az eset után a WBRC televízió híradójának elmondta: mindketten megpróbálták lebeszélni arról, hogy elmenjen a parkba lebeszélt verekedésre, de nem jártak sikerrel.

Kimaradt?