A mobil képernyőjén jelezhető a hívás apropója is

A telefonhívások fogadójaként és kezdeményezőjeként is sokszor lehet olyan érzésünk, hogy milyen jó lenne tudni vagy tudatni, mi a hívás apropója. Egy magyar fejlesztésű, Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazással már ez is egyszerűen megoldható.

A Pressenger tulajdonképpen a telefonhívás és a szöveges MMS keveréke, hiszen segítségével a hívást fogadó fél mobilja képernyőjén egy fotóval illusztrált szöveg jelenik meg - írja a Hvg. Amellett, hogy a hívással kapcsolatban fontos információt közöljünk, arra is alkalmas ez a lehetőség, hogy barátainkkal viccelődjünk, vagy a hívó fél akár azt is megmutathatja, milyen hangulatban van.

Az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető alkalmazás egy GSM-alapú instant üzenetküldő, tehát nem olyan appra kell gondolni, mint például a Viber vagy a Skype. A normális telefonhívást alakítja át, ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy nem a mobil gyári névjegyzékéből, hanem ebből az alkalmazásból választja ki, hogy kit szeretne hívni azok közül, akik szintén letöltötték már a Pressengert. Ehhez Facebbokon, Twitteren, e-mailben és SMS révén is meghívhatja ismerőseit, hogy töltsék le.

Az appot megnyitva kétszer be kell gépelnie a telefonszámát és már használhatja is. A névjegyzékben válassza ki, hogy kit hívna fel, majd két dolgot kell tennie. Először választania kell egy képet: ez lehet egy saját fotó a mobil galériájából, lehet egy kép amit épp készít környzetéről vagy saját magáról - szelfivel mutathatja, hogy épp milyen kedvében hívja az illetőt -, illetve lehet egy matrica, amelyet a Templates menüpontban választhat ki. Ott is is olyan fotókat talál, amelyekkel érzemeire vagy a hívás témájára utalhat.

https://www.youtube.com/watch?v=E-wqLb7BTbE

Ha megvan a kép, megjelenik egy üres mező, ahová beírhatja a rövid szöveges üzenetet, ezzel egyértelművé téve, hogy mi a hívás oka. Ezután a szöveges részt fel és le húzhatja, hogy ne takarja ki a kép legfontosabb részét. Ha ez megvan, a Call lehetőséget megnyomva indul a hívás, a hívott pedig a képernyőn látja a kép és a szöveg komninációját.

Kimaradt?