Lassan tévézni is a Facebookon fogunk

Igen komoly lélektani határt léptek át a facebookos videók nézettségi adatai, ráadásul egyre szorosabb a közösségi oldal együttműködése a televíziókkal és műsorszolgáltatókkal.

Az amerikai ABC csatorna sem véletlenül döntött úgy, hogy híradója egy perces változatát a Facebookon osztja meg a közönséggel, ugyanis a közösségi oldal elképesztő nézettségi adatokkal rendelkezik. Az Advanced Television számolt be a legújabb statisztikáról: a Facebookon már napi 1 milliárd videót néznek meg a felhasználók, de ami ennél is megdöbbentőbb, az a növekedési ütem. A világon tavaly 75 százalékkal több videót néztek a Facebookon, mint 2013-ban.

Az ABC instant híradója pedig csak egy kiragadott példa, hiszen a közösségi oldalnak már több tévétársasággal és egyéb műsorszolgáltatóval van már megállapodása. Decemberben például a világ legnézettebb bajnoksága, az amerikaifutball-liga (NFL) vezetői egyeztek meg Mark Zuckerberggel, így a mérkőzések összefoglalói, interjúi és más tartalmai a Facebookon is láthatóak lesznek.

Kapcsolódók

Kimaradt?