Életet mentő eszközt fejleszt a Facebook

A családtagok és barátok megnyugtatására szolgáló, életjelt adó eszközt fejleszt a Facebook.

A Facebook olyan alkalmazást készít, amellyel katasztrófák idején a felhasználók jelezhetik ismerőseiknek, hogy épségben vannak – közölte az APA „biztonsági ellenőrzés” nevű szolgáltatás a Facebook-felhasználók számára az egész világon használható lesz, beleértve azokat az elsősorban a harmadik világ országaiban elterjedt hagyományos mobiltelefonokat, amelyeken beépített alkalmazásként elérhető a Facebook.

Az AP híre megjegyzi, hogy a Facebook-felhasználók eddig is használták az oldalt arra, hogy üzenjenek a hogylétükről a rokonaiknak és barátaiknak, de az új funkció ezt még könnyebbé teszi. Az egész egyébként egy, a japán szökőár idején létrehozott katasztrófa-üzenőfalból lett továbbfejlesztve.

Miután az alkalmazást aktiváltuk, figyelemmel követi, hogy merre járunk (hogy honnan posztoltunk utoljára, vagy hogy honnan netezünk), és ha azon a területen természeti katasztrófa következik be, üzenetet küld az érintett felhasználónak, azt tudakolva, hogy épségben van-e. Ha a válasz igen, a Facebook értesíti erről a barátokat. De nemleges válaszlehetőséget nem dob fel a gép. Az alkalmazás kérdésére reagáló felhasználók bejelölhetnek maguk mellett más, épségben lévő barátokat is, de ezeknek a barátoknak ezt meg kell erősíteniük a saját profiljukból.

 

Kimaradt?