Anti-Facebook

Miközben kitört az Anti-Facebook őrület, és több ezren akarnak regisztrálni az Ello nevű közösségi oldalra, egy ausztrál fiatalember egészen más módját választotta kapcsolatai ápolásának.

„Először csak meg akartam szabadulni egy nagytakarítással néhány ismerőstől, de aztán azt gondoltam, lehet, jobban meg kellene ismernem őket. Szociális kísérletnek indult, végül ez a kísérlet jobbá tette az életemet” – nyilatkozta a 28 éves, ausztrál Matt Kulesza, aki ahelyett, hogy törölte volna ismerőseit a Facebookon, inkább elhatározta, hogy mind az 1088 ismerősével leül egy kávéra, és elmélyíti az ismeretséget – írja a dailymail.co.uk-ra hivatkozva a hvg.hu.

A találkozásokról blogot is indított a fiatalember, és szimpatikus módon nem csak egy közös képet rak fel a közös kávézásról, hanem külön kis bejegyzésben mutatja be az ismerősét. Kulesza szeptember óta huszonhárom ismerősével hozta össze a randevút, elmondása szerint három év alatt megvalósítható az összes találka, de neki az se baj, ha tovább tart az életreszóló kísérlet.

Jelenleg óránként 35 ezer meghívókérelem érkezik az új közösségi oldalra, az Ellora. A tavaly privát közösségi oldalként induló honlap készítői kiáltványukban látványosan a Facebook hirdetési és privacy-szabályzatával szemben állónak hirdetik magukat. Nemrég lehetővé tették, hogy meghívó birtokában bárki csatlakozhasson, amelyért eBayen akár 500 dollárt is elkérnek azok, akik már csatlakoztak az oldalhoz. 

Kimaradt?