Bármit megjelenít a tévén a Microsoft új kütyüje

Habár az új eszköz látszólag roppant hasonló a Google Chromecast nevű kütyüjéhez, funkciójában alapvetően eltér attól: míg a Chromecast az internethez csatlakozik vezeték nélkül, és onnan jelenít meg tartalmakat a televízió képernyőjén, addig a Microsoft Wireless Display Adaptor egyéb eszközökhöz (PC, tablet, okostelefon) kapcsolódik, és onnan válogathat a felhasználó – vagyis bármit meg lehet jeleníteni képernyőn. Az adaptert a tévé, a monitor vagy a projektor HDMI vagy USB portjához kell csatlakoztatni - írja az itcafe.hu.

Az eszköz működéséhez szükség van az úgynevezett Miracast technológiára, épp ezért az adapter csak a Windows 8.1 és a Windows Phone rendszerén, illetve az Androidon használható.

http://www.youtube.com/watch?v=AaWRJtn7zFc&feature=player_embedded

A hivatalos blog hangsúlyozza azt az előnyt, hogy a Miracast miatt nincs szükség külső wifire: csak csatlakoztatni kell a képernyőhöz, és már mehet is.

A Microsoft Wireless Display Adaptor már megrendelhető a Microsoft online boltjában, de csak októberben jelenik meg a piacon, az ára az Egyesült Államokban 60 dollár lesz. (A Chromecast sokkal olcsóbb – 35 dollár.)

Kimaradt?