Apple-szabadalom: videojátékszerű felhasználói felület

Mintha csak egy videojátékban lennénk, olyanná válhat iOS-es eszközünk felülete egy új Apple-szabadalomnak megfelelően – írja a hvg.hu. Mintha csak valódi objektumok lennének, olyanokká válhatnak iOS-es készülékeink ikonjai egy új Apple-szabadalom szerint.

A szabadalom (amely különféle hatásokra reagáló grafikus objektumokat ír le) felhasználja az érintőtechnológiát, a gyorsulásmérőt, a giroszkópot, és életet ad az ikonoknak. Akárcsak a videojátékokban, a felhasználói felület grafikus objektumai is reagálnak majd a fizikai erőkre, a gravitációra, a gyorsulásra, a rázásra.

Zavar a sok ikon a képernyőn? Csak rázzuk meg az eszközt, és az ikonok máris a megfelelő sarokban gyülekeznek. Olyannyira megfelelnek a fizika törvényeinek, hogy a nagyobb objektumok, lassabban mozognak. Az is elképzelhető, hogy az objektumokat „átszitáljuk” vagy átöntjük egy másik iOS-es eszközre.

A szabadalomban azt is megemlíti, hogy vizuálisan lehet majd érzékeltetni a különféle objektumok (pl. mappák, fájlok) korát. Ha valamelyik öregebb, akkor „rozsdásodhat”, de az sem kizárt, hogy ráncok jelennek meg rajta.

Lehetőség lesz arra is, hogy a gyakran használt fájlok, mappák pirosakká váljanak (vigyázat, forró!), míg a régebbiek kékes színűek (hideg).

Kimaradt?