Két hétig még nyárias lesz az idő Erdélyben is

Marad a nyárias meleg az ősz első két hetében - biztatnak a meteorológusok. A déli és dél-keleti országrészben a nappali hőmérséklet elérheti a 30 Celsius-fokot is. 

Szeptember 10-e után azonban enyhe lehűlés lesz, az átlaghőmérséklet az ország teljes területén 22-24 fok között alakul. A hónap közepe felé gyakoribb lesz az esőzés is, délen pedig megerősödik a szélfúvás.

Erdélyben ezen a héten fokozatosan lehűl a levegő, elérve a 25 fokos legmagasabb nappali hőmérséklet-értéket. A hét második felében esőzések, helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak.  A jövő hét elején ismét enyhe felmelegedés várható, majd azt követően újra lehűlésre számíthatunk. Az éjszakai hőmérsékletek 11-15 fok között alakulnak ezen a héten, jövő héten pedig 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Hegyvidéken ezen a héten nappal 18 fokig melegedhet fel a levegő, éjszaka pedig 9-10 fokra hűl le. A jövő héten ennél is hidegebb lesz, nappal 14-15 fokig melegszik fel, éjszaka pedig átlagban 5 fok körül alakul a levegő hőmérséklete. Komolyabb esőzésre szerdán, illetve jövő hét elején lehet számítani.

Kimaradt?