Lehet, hogy ilyen lesz a Windows 9

A pletykák szerint akár egy hónap múlva is bemutathatja a Microsoft legújabb operációs rendszerét. A Windows 9 egy finn dizájner szerint így nézne ki igazán jól, és van is benne fantázia, némi Apple-től származó ihlettel – írja a hvg.hu.

A Verge már megszellőztette, hogy egy hónapon belül belül be is mutatják, így a Windows 9 meg is ihlette a dizájnereket, sok koncepcióképpel lehet találkozni az interneten. A finn Jerry Jäppinen továbbment, olyan oldalt hozott létre, ahol egy két alap funkció ki is próbálható, így kapunk egy kis élményt abból, milyennek is álmodta meg a Windows 9-et.

Ezen az oldalon lehet kipróbálni, az alkalmazások és programok alul történő elrendezése kísértetiesen hasonlít a Macintosh gépeken megszokottra. Ettől függetlenül minden illeszkedik a Microsoft 8-ban debütáló metró dizájnhoz, az alap információk és az ablakok megjelenése, valamint a közöttük történő váltás még kifinomultabb lett. Érdemes kattintgatni, mert az eddig felmerülő pletykák alapján ez a koncepció nem is állhat messze az igazságtól.

Kimaradt?