Gyorsulási versenyen a Jaguar F-Type és a Subaru WRX STI (VIDEÓ)

A klasszikus értelemben vett utcai és/vagy filmes gyorsulási versenyeknek lassan vége, annyi elektronikus segédberendezés jelenik már meg az új autókban.

Ilyen például a Jaguar F-Type-ba szerelt Launch control – azaz rajtautomatika – és persze az automata váltó, melynél a kuplungolást elvégzi helyettünk a masina mindig optimális értéken tartva a fordulatot. Ezzel szemben a még minden modern segédletet nélkülöző Subarunak csupán egy ütőkártyája akad, az állandó összkerékhajtás, mely révén úgy képes elrugaszkodni, akár egy éhes puma, áldozatára.

Az EVO magazin kíváncsi volt, mi történik, ha összeeresztik a 300 lóerős, manuális váltóval és összkerékhajtással ellátott Subaru WRX STI-t a 380 lóerős automata, de csak hátul hajtó Jaguar F-Type-pal. Ez történt:

https://www.youtube.com/watch?v=7FPS6llqhXw

Ahogy az előre sejthető, a plusz 80 lóerő bőségesen érződik a megmérettetésen, így a papírformának megfelelően a Jaguar nyeri a versenyt, ám 50 km/órára 1,5 másodperces idővel még simán 8 tizedet ver a Subaru ellenfelére. Innen persze nincs tovább, az F-Type egy másodperccel nyeri a mérföldes távot (24,8 és 25,8 szekundum).

Kimaradt?