Jelzi majd a Facebook, hogy melyik hír kamu

Érdekes, hasznos újítást tesztel a Facebook, megpróbálják egyértelművé tenni, hogy melyik hír származik komolytalan/szatirikus oldalakról – írja a hvg.hu.

Gyakran fordul elő, hogy viccnek szánt, szatirikus jelleggel írt cikkek komoly tényként kezdenek terjedni a Facebookon. A legnagyobb ilyesmi amerikai oldal az Onion, de mindenhol vannak olyan oldalak, amelyek tartalmát nem szabad komolyan venni.

A BBC beszámolója szerint a Facebook már teszteli azt a funkciót, ami automatikusan megjelölné ezeket a tartalmakat. A jelenlegi teszt során a már említett Onionról megosztott híreket jelölik meg a [Satire] (szatíra) kifejezéssel.

A szatirikus oldalak sajátja, hogy nem egy az egyben viccként közlik cikkeiket, hanem gyakran a komoly média eszközeivel. Így a felhasználók közül a figyelmetlenebbek gyakran beugranak a hírnek. A Facebook szóvivője szerint ők sem maguktól találták ki a dolgot, sok megkeresést kapnak ugyanis a felhasználóktól annak ügyében, hogy egyértelműen különítsék el a viccnek szánt cikkeket a komolyaktól.

Kimaradt?