Hat őrült világnapot ünneplünk augusztusban

Az év többi hónapjához hasonlóan augusztus is számos furcsa világnapot tartogat számunkra, ezek közül válogatott a bien.hu.

1. „Mozgasd meg a lábujjad!” nap

Az augusztus 6-i világnap célja, hogy méltánytalanul mellőzött testrészedre, a lábujjadra irányítsa a figyelmet. A tíz kicsi muskétás valószínűleg esedezik a szabadságért, így ezen a napon levegőztesd őket annyit, amennyit csak lehet.  És az ünnep nevéhez hűen ne feledkezz meg a mozgatásukról sem! Nincs is ennél jobb alkalom egy forró augusztusi napon esedékes medencés partinál.

2. Elnöki viccnap

Augusztus 11-e arról nevezetes, hogy az elnökök ilyenkor szívesen viccelődnek. 1984-ben legalábbis Ronald Reagan ezen a napon tréfarépát reggelizett: azt hitte, kikapcsolt mikrofonba mondja, hogy öt perc múlva lebombázza Oroszországot.  A tengerentúlon ezt annyira humorosnak találták, hogy ki is kiáltották poénnapnak az évfordulóját.

3. A pancser költészet napja

Augusztus 18-án te is bátran írhatsz verset. Nem baj, ha nyomába sem érsz Petőfinek, hiszen ez a nap éppen azokról a humoros próbálkozásokról szól, amelyek inkább megnevettetnek.  A Wellcat.com magyarázata szerint ilyenkor érdemes a középiskolai barátokkal összeülve költeni, s elküldeni az egykori irodalomtanárnak az eredményt.

4. Piskóta nap

Augusztus 23-a a piskótáé. Igazán megérdemel egy külön napot ez a mennyei, omlós sütemény A méltó megünnepléshez nem kell mást tenni, mint elkészíteni a világ egyik legegyszerűbb receptjének számító tésztát, tetszés szerint ízesíteni, aztán pedig jóllakni.

5. „Azért, mert csak” nap

Az augusztus 27-i világnap a dackorszak és bármelyik női életszakasz egyik kulcsmondatáról szól. Ekkor aztán senkinek sem tartozol ennél bonyolultabb magyarázattal. Elvileg simán megteheted, hogy mindent azért csinálj, „mert csak”.

6. Diákcsemege nap

A gasztró világnapokból sohasem elég!  Az augusztus 31-i diákcsemege napon jusson eszedbe, hogy a magvakból, csonthéjasokból és aszalt gyümölcsökből álló finomság milyen létfontosságú tápanyagokat tartalmaz! Jó, ha nemcsak ezen az egy napon, hanem máskor is falatozol belőle – mértékkel, persze.

Kimaradt?