Őrizetbe vettek egy korrupcióval gyanúsított háromszéki főrendőrt

Rács mögé került egy csúszópénz átvételével gyanúsított Kovászna városi főrendőr. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a hét végén rendelte el Nicolae Stănescu főfelügyelő őrizetbe vételét, akit azzal vádolnak, hogy pénzt kért feljelentőjétől, akinek cserében azt ígérte, hogy közbenjár és számára kedvező módon rendezi egy közlekedési bűncselekményét.

A fürdővárosi főrendőrt előzetes fogva tartása idejére felfüggesztették állásából, de amint szabadul, újra visszahelyezik tisztségébe, mert a végleges ítéletig megilleti őt az ártatlanság vélelme, közölte kedden a háromszéki rendőrség szóvivője, Nicoleta Marin.

A korrupcióellenes ügyészség honlapján megjelent közlemény szerint Stănescu Nicolae egy közlekedési bűnesetet vizsgált, és miután kihallgatta a vádlottat, pénzt kért tőle, hogy számára kedvező módon zárja le az ügyet. Az illető azonban feljelentette a rendőrtisztet az ügyészségen.

Az ügyészek szerint a rendőr április 17-én este telefonon beszélt a feljelentővel, majd a tiszt lakása előtt találkoztak, és megbeszélték, hogy a következő napon az illető átad neki 500 lejt és „beszélnek” a bűnvádi dossziéjáról. Április 18-án egy Kovászna városi vendéglőben találkoztak ismét és a rendőr azt ígérte, hogy elodázza a nyomozást majd a végén elintézi, hogy az illető felfüggesztett ítéletet kapjon. Ekkor a feljelentő átadta az 500 lejt, amit a tettenérés során korrupcióellenes ügyészek meg is találtak nála.

Az ügyészség közleménye szerint az esetet a Kovászna megyei korrupcióellenes ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közreműködésével leplezték le. 

Kimaradt?