Az MPP-vel írja választási programját az RMDSZ

Az RMDSZ európai parlamenti választási programjához fogalmaz meg javaslatokat a Magyar Polgári Párt (MPP).

Bíró Zsolt, a polgári párt országos elnöke csütörtöki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján elmondta: a két politikai szervezet közti partnerség jegyében ebben az időszakban szakértőik az RMDSZ választási programjához való javaslatokat fogalmazzák meg, amit majd a kampány kezdetéig egy közös munkacsoportban vitatnak meg, és remélhetőleg konszenzusos választási programot mutatnak majd be. Bíró Zsolt emlékeztetett, hogy az MPP múlt bemutatta a gazdákra, az agráriumra vonatkozó elképzeléseit, amelyet partnerükkel a Romániai Magyar Gazdaegyesülettel dolgoztak ki.

A sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón Albert Tibor, az MPP tusnádfürdői polgármestere vázolta a turizmusra vonatkozó javaslatokat. Elmondta, hogy a székelyföldi turizmusnak jól jött az, hogy a térség nem volt túliparosítva, így tiszta maradt a levegője, érintetlenek a természeti adottságai. Albert Tibor szerint be kell azonosítani azokat a székelyföldi településeket, amelyek megfelelő adottságokkal rendelkeznek a turizmus terén, azok fejlesztésére pénzösszegeket kell szerezni, és a környező települések is profitálhatnak belőle.

Ugyanakkor elvárják a hazai és Európai Parlamentben dolgozó képviselőktől, hogy népszerűsítsék a térséget, hozzanak rendezvényeket Székelyföldre. A turizmus fellendítéséhez nagyban hozzájárulna még a brassói repülőtér megépítése, véli Albert Tibor. A tusnádfürdői polgármester emlékeztetett, hogy az általa vezetett településen négy hónapja működik a térség egyik legmodernebb wellness központja, amelyet már 30.000 vendég látogatott meg. 

Az MPP elnöke, Bíró Zsolt rámutatott: a következő időszakban több területen fogalmaznak meg javaslatokat az RMDSZ EP kampány programjához, remélik, minél több megjelenik majd a szövetség dokumentumában. A polgári párt elnöke szerint részvételük a választási kampányban akkor lesz hangsúlyosabb, ha az RMDSZ által kínált program az MPP által is felvállalható.

Bíró Zsolt rámutatott: az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlése által kedden elfogadott, nemzeti kisebbségek helyzetéről és jogairól szóló jelentés is azt bizonyítja, hogy az Európai fórumok nem csak a „banán görbületével” hajlandóak foglalkozni, hanem kisebbségi kérdésekkel is. Az MPP elnöke szerint az Európa Parlamenti képviselőknek is vállalniuk kell, hogy végigjárják az uniós jogalkotás rögös útját és meggyőzik a több mint 300 EP képviselőt, a számunkra fontos jogszabályok támogatására.  

Kapcsolódók

Kimaradt?