Így tudhatod meg, kik figyelnek titokban az interneten

Gyorsabban és az eddigieknél nagyobb biztonságban netezhet az alábbi alkalmazásnak köszönhetően.

Sokan állnak lesben a neten, várják, hogy fellépjünk, hiszen adatokat akarnak szerezni rólunk. Olykor ez a mi beleegyezésünkkel, máskor viszont a tudtunk nélkül történik. A Disconnect nevű Chrome-bővítmény segít privát szféránk védelmében, blokkolja a minket követő weboldalakat, ráadásul még az oldalak betöltődését is flottabbá teszi – számolt ne a hvg.hu.

A bővítményt innen telepíthetjük, és ha beépült a Chrome-ba, máris felteszi az ikonját a felső sorba. Ha ezután fellépünk egy weboldalra, kis szám mutatja az ikonon, hogy hányan kíváncsiak ránk. Ha az ikonra kattintunk, részletes listát kapunk ezekről, a Visualize page lehetőséget választva viszont mindez egy jóval áttekinthetőbb (és esetenként megdöbbentőbb) grafikonon is kirajzolódik.

Kis körök jelzik követőinket, a piros színűek biztosan ránk álltak, a szürkéknél a lehetőség adott. Akár egyszerre is letilthatjuk a követést, akár oldalanként, azaz körönként is. Ha bármelyik körre állunk az egérrel, láthatjuk, mit is művel az adott oldal. A belső kör természetesen a felkeresett site-ot jelképezi. Ha erre állunk rá, részletes lista jelenik meg az utánunk kémkedő oldalakról.

Ami döbbenetes: nem egy statikus grafikonról van szó, vannak oldalak, amelyeknél időről időre újabb követők jelennek meg.

Kimaradt?