Meztelen fotókat tett fel magáról Facebookra egy kolozsvári diáklány

Levonták a magaviseleti jegyét annak a 13 éves kolozsvári lánynak, aki meztelen képeket közölt magáról Facebookon. A hatodikos diák a George Coşbuc főgimnázium tanulója. Az eset sokkolta a tanári kart – számolt be a citynews.ro.

A lányt bevallása szerint a barátja vette rá érzelmi zsarolással arra, hogy meztelen fotókat töltsön fel a közösségi oldalra. Arról győzködte: csak úgy tudja bebizonyítani a szerelmét, ha megteszi ezt a lépést. Így a diáklány egy egész fényképsorozatot feltöltött a Facebookra. A képeket a közösségi oldalon bejelölt valamennyi ismerőse  – köztük tanárok is – látták.

Az eset az iskola fegyelmi bizottsága elé került. Magaviseleti jegye levonása mellett a diáklány írásbeli megrovást is kapott. „Sokkolt minket, amikor megtudtuk, hogy mi történt. A lány csak gyerekes kíváncsiságból tehette meg ezt a butaságot” – nyilatkozta a tanintézmény aligazgatója, Livia Gheorghiu.

A diák szüleit is megdöbbentették a történtek. Annál is inkább, mert lányukkal eddig nem voltak sem fegyelmi, sem tanulási problémák.

Kimaradt?