Pacemaker vigyáz Kern András szívére

A 65 éves Kossuth-díjas színművésznek egy héttel ezelőtt ültették be a szívritmusszabályozó készüléket. Kern Andrást azóta hazaengedték a kórházból, s bár remekül érzi magát, a színpadra még egy darabig nem térhet vissza - írta meg a Blikk.

Pihennie kell amíg a sebe be nem heged, hisz a pacemakert műtéti úton helyezik el a beteg mellkasában. Kern állítja: helyzete messze nem olyan drámai, mint amilyennek látszik; kedden a varratokat is kiszedik, a szívére pedig ezentúl az ügyes kis szerkezet vigyáz.

„Az történt, hogy egyszer csak lelassult a pulzusom, kiderült, hogy a szívem a percenkénti 70-75 helyett mindössze 39-et ver” – mondta a színész pénteken a Blikknek.

Kern szerint olyan ez, mint egy vakbélműtét, egy kis vágást ejtenek az emberen, amelyet aztán összevarrnak, csak ezzel egy darabig nem szabad hirtelen mozdulatokat tenni. Ahogy kiveszik a varratokat, egy hétre rá, tehát a jövő héten már újra játszhat a művész.

„Tudom, hogy mindenki megijed, ha szívzűrről hall, de nem olyan drámai ez az egész, ahogy az emberek gondolják. Mindössze hétévente kell elemet cserélni bennem, és akkor nem lesz baj” - fogalmazott tréfálkozva a színész.

Kimaradt?