Fekete-fehér múlt a jelen színes előterében (GALÉRIA)

A régmúlt és a jelen távol állnak egymástól, és ez mindig is így volt helyén. De Kerényi András, aki eredetileg építőmérnök végzettségű, elővette az elmúlt idők fekete-fehér képeit, felkutatta, azok hol készültek, kikísérletezte az eredeti fotós helyzetét, majd kattintott párat. Hazavitte a fényképeit, feltöltötte őket a számítógépére, és a régit összeszerkesztette az újjal. Ezzel egy ablakot nyitott a múltra. 

A művész komoly utómunkával, szinte ijesztő pontossággal, szó szerint beleolvasztja a jelenbe a múltban elkapott pillanatokat. Ezeket ma saját weboldalán is megtekinthetjük, de évente több alkalommal és több helyszínen kiállítják a képeit.



Kerényi alapanyagként a Fortepan szabad felhasználású képeit használja. Ennek a képtárnak kb. 40 ezer darabos gyűjteménye van 1900-tól egészen az 1990-es évekig.  Ezekből ma pontosan 27 479-et nézegethetünk oldalukon és tölthetünk le onnan egészen jó minőségben. Ha szerencsénk van, még azt is megtudhatjuk, hogy hol készült a kép, így mi is összehozhatunk pár képcsodát.

Az Ablak a múltra sorozatból válogattunk képeket:

Kimaradt?