Whatsapp-üzenetet küldött a feleségének, letartóztatták

Európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le azt a Vaslui megyei férfit, aki explicit bírói tiltás ellenére Whatsapp-üzenetet küldött Spanyolországban élő feleségének.

A Ziarul de Iași beszámolója szerint a 45 éves Gheorghe Iacobot idén júniusban családon belüli erőszak miatt ítélték el Spanyolországban, a bírói döntés értelmében a férfinak szigorúan tilos volt bármilyen módon felvenni a kapcsolatot élettársával. A Vaslui megyei férfi ezt követően hazaköltözött Romániába, míg volt párja az ibériai országban maradt.

Gheorghe Iacob nem sokkal nem sokkal a távoltartási végzés után két Whatsapp-üzenetet is küldött feleségének, aki a rendőrséghez fordult, hiszen a bírói explicit módon megtiltotta a férfinak, hogy bármilyen módon felvegye a kapcsolatot a nővel. A spanyol ügyészség által összeállított vádirat alapján a Carlet-i törvényszék bírája európai elfogatóparancsot adott ki Gheorghe Iacob ellen, akit most román rendőrök ennek alapján őrizetbe vettek.

A férfi nem fellebbezett a spanyol hatóságok kiadatási kérelme ellen, így hamarosan Spanyolországba szállítják, ahol ismét a vádlottak padjára kell ülnie. Spanyolországban a távoltartási parancs megszegését egy éves börtönbüntetéssel is büntethetik. 

(Címlapi fotó forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?