Újabb emeletes parkolóházat adtak át Nagyvárad belvárosában

Nagyvárad belvárosában, a Körös Áruház szomszédságában befejeződött az emeletes garázs építése, amit a városi Közterület-kezelő Vállalat megrendelésére végeztek több mint 16 millió lejből. Ebben a Gömbös Gyula (ma Brașovului) utcai garázsban mostantól három hónapon át díjmentesen lehet megállni.

A most elkészült többszintes garázs már a negyedik Nagyváradon, valamennyit a városi ingatlankezelő társaság építtetett. Az igazságügyi palota mellett és a városi kórház előtt készültek el az elsők néhány esztendővel ezelőtt, majd pedig idén nyáron adták használatba a főtéri, Kossuth (Independenței) utcai mélygarázst is.

A Gömbös Gyula utcai emeletes parkolóházban 395 megállóhelyet alakítottak ki, négyet mozgássérülteknek. A Körös Áruház és a katonakórház közé beékelt ingatlan alapterülete 2142 négyzetméter, míg a hasznos területe 7740 nm.

Az épület hatszintes: alagsor, földszint, három emelet és tetőtér. A második emeleten építettek egy felüljárót, amely összeköti a parkolóházat a Körös Áruházzal – ám ennek az átjárónak a költségeit az áruház finanszírozta, jegyezték meg a városházi közleményben megelőzve ismét azt a vádat, hogy az önkormányzat részrehajló módon épített parkolóházat az épphogy vegetáló áruháznak, melynek eddig saját parkolója nem volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?