Eddig publikálatlan fotók kerültek elő Hitler bunkeréről

Sosem látott fotók kerültek elő Hitler bunkeréről. A létesítmény elbontásakor, titokban készült képek egy német buszsofőr munkái.

A 1987 és 1988 között készült felvételek egy berlini buszsofőr nevéhez fűződnek. Robert Conrad építőmunkásnak öltözve több mint harminc alkalommal ereszkedett le a bunkerbe, ahol Adolf Hitler öngyilkos lett. Conrad szerint ez volt az utolsó lehetőség arra, hogy valaki dokumentálja a hírhedt nyugat-berlini épületet, melynek bejáratát egy lakópark építési munkálatai miatt akkor rövid időre szabaddá tették.

A most 50 éves férfi alaposan feltérképezte a bunkert, azt a szobát is sikerült lefotóznia, ahol a háború vége előtt nem sokkal Joseph Goebbels birodalmi propagandaminiszter felesége saját gyermekeivel végzett.

"Nem vagyok a náci rezsim rajongója" – hangsúlyozta a német Bildnek a férfi, akit elmondása szerint mindössze a történelmi épületek érdekelnek. Németország újraegyesítése után a hobbija vált főfoglalkozásává, manapság építészeti fotográfusként dolgozik. "A bunkerről készült fotókra véletlenül bukkantam, amikor új helyre költözött az irodám" – mesélt a fotók megtalálásáról Conrad.

Kimaradt?