Tucatnyi polgármester személye már most ismert Udvarhelyszéken

Udvarhelyszéken az RMDSZ 26, az EMSZ nyolc, az MPP három, a POL és a Roma Párt egy-egy polgármesterjelölttel vágott neki a választásoknak, további 11 független jelölt lenne valamelyik településen polgármester.

Tucatnyi udvarhelyszéki községben már előre lehet tudni, hogy a következő négy évben ki fogja vezetni a települést.

Udvarhelyszék 26 településén, három városban (Székelyudvarhely, Szentegyháza és Székelykeresztúr) és 23 községben választanak polgármestert és önkormányzati testületet a szavazójoggal rendelkező polgárok.

Az RMDSZ minden udvarhelyszéki településen indít polgármesterjelöltet, az EMSZ a két kisváros – Szentegyháza, Keresztúr – mellett további hat községben pályázza meg a polgármesteri széket: Etéden, Farkaslakán, Homoródszentmártonban, Parajdon, Siménfalván és Újszékelyen. Az MPP három településen, Székelyudvarhelyen, Kápolnásfaluban és Lövétén indított polgármesterjelöltet.

Gálfi Árpád a POL színeiben Székelyudvarhelyen, Furi Mózes a Roma Párt színeiben Újszékelyen lenne polgármester, továbbá 11 független jelölt indul még a polgármesteri székért.

Ugyanakkor 12 udvarhelyszéki községben már előre lehet tudni, hogy ki fogja vezetni a települést a következő négy évben: Fenyéd, Nagygalambfalva, Homoródalmás, Korond, Máréfalva, Oklánd, Oroszhegy, Románandrásfalva, Szentábrahám, Székelyderzs, Székelyvarság és Zetelaka községekben az RMDSZ-es polgármesterjelöltnek nem akadt kihívója, hét községben pedig az önkormányzati testület helyeire is egyedül az RMDSZ pályázik.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?