Sepsiszentgyörgyön alacsony, Baróton magas a részvétel

A háromszéki városok közül Sepsiszentgyörgyön a legalacsonyabb, Baróton pedig a legmagasabb a szavazókedv. Kovászna megye országos szinten sereghajtók közé tartozik.

A Központi Választási Iroda számlálója szerint délután három óráig országos szinten a lakosság 27,32 százaléka ment el szavazni. Ezzel szemben Kovászna megyében ugyaneddig a polgárok 22,63 százaléka adta le voksát.

Sepsiszentgyörgyön a megyei átlagnál is alacsonyabb a szavazókedv, 15 óráig a polgárok alig 15 százaléka voksolt. Kézdivásárhelyen a polgárok 16,53 százaléka járult az urnákhoz. Kovászna városban 19,82 százalék szavazott, Baróton pedig 25,93 százalékos a részvételi arány.

Háromszéken 182 220 választópolgárt várnak vasárnap az urnákhoz. A 214 háromszéki szavazókörzetben betartják és betartatják az egészségügyi óvintézkedéseket.

A maszkviselés kötelező, belépéskor lázat mérnek, egyszerre csak kisszámú szavazót engednek be a helyiségekbe, ahol fertőtlenítőszer is rendelkezésre áll, így a voks leadásával eltöltött néhány perc biztonságosnak mondható.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?