Tarol az interneten a Hitler-szerű teáskanna

Nagy sikert arat az interneten a Redditen felbukkant fotó, ami egy óriásplakátot ábrázol Los Angelesben, a nagy forgalmú 405-ös autópálya mellett – írja az Index. A hirdetés a JC Penney áruházláncé, és egy egyszerű teáskannát reklámoz.

A netezők azt vették észre, hogy a kanna sziluettje meghökkentően emlékeztet Hitlerre, a jellegzetes hajviselet és bajusz, de még a karlendítés motívuma is ott van a formatervezésben. A vicc hamarosan önálló életre kelt, és miután körbejárta az internetet, a híressé vált kannát félelmetes sebességgel kapkodták el a vásárlók a boltból. Olyan nagy volt az érdeklődés iránta, hogy az eredetileg 40 dollárért kapható terméket az Ebayen most 150-200 dollár között adják-veszik.

A JC Penney sietett leszögezni, hogy a Hitler-hasonlóság teljes mértékben a véletlen műve, ha szándékosan akartak volna valamire hasonlító kannát tervezni, az valószínűleg egy nyuszi lett volna. A cég többször szaladt már bele a termékeivel és reklámjaival országos felháborodásba Amerikában, ilyen volt például a botrány miatt visszavont "túl cuki vagyok, hogy házi feladatot csináljak" feliratú pólójuk.

Kimaradt?