Megvan a soron kívül érettségizők eredménye is

A végzősök 64,5 százalékának sikerült a vizsgája az idei nyári érettségin – közölte az oktatási minisztérium a végleges adatot a soron kívüli vizsgasorozat óvásainak elbírálását követően.

A szaktárca összesítése szerint az összes érettségiző (az idei és a korábbi években végzettek együtt) 64,5 százalékának (95 470 végzős) sikerült a vizsga. Az idén végzettek közül 72,9 százalék (87 951) érettségizett sikeresen, a korábbi évfolyamok végzettjei körében pedig 27,6 százalékos (7519) átmenési arányt jegyeznek. 2019-ben az óvások után 69,1 százalékos volt a sikeresen vizsgázók aránya.

307 vizsgázó 10-es átlaggal zárta a vizsgasorozatot.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból. A soron kívüli érettségi vizsga végleges eredményeit vasárnap tették közzé, ezúttal is név nélkül.

A pótérettségit idén augusztus 24-e és szeptember 5-e között tartják. A vizsgázók július 13-a és 24-e között iratkozhatnak fel a pótérettségire, az ehhez szükséges iratokat az iskolák titkárságán lehet benyújtani, illetve online vagy postán is elküldhetők a tanintézményeknek.

A jóváhagyott menetrend szerint augusztus 24-én román nyelv és irodalomból, 25-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 26-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból, 27-én pedig anyanyelvből írásbeliznek a végzősök.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?