Facebookos csalók fosztották ki a milliók új tulajdonosát

Az utcaseprőként dolgozó családapa lottónyertes bátyjától kapott 1 millió fontot (több mint 5 millió lej), ám végül pont testvére facebookos oldalának segítségével szabadították meg egy hatalmas összegtől internetes csalók.

Ryan Denis utcaseprőként dolgozott, és szerény körülmények között élt feleségével és három gyermekével. Hatalmas változást jelentett a család életében, amikor Ryan bátyja, Dave feleségével együtt megnyerte a lottó főnyereményét, és bár a testvérek nem igazán tartották egymással a kapcsolatot, a férfi 101 millió fontos nyereményből Ryan bankszámlájára is átutalt 1 millió fontot.

A házaspár megrészegült a hatalmas összegtől, és vad költekezésbe kezdett, ám a pénz egy jelentős része végül csalóknál landolt, írja a The Sun. Ryan és felesége úgy döntöttek, ha már személyesen nem találkoznak a jószívű testvérrel, megkeresik a Facebookon, hogy legalább ott köszönetet mondjanak neki. Kapcsolatba is léptek vele, ám Dave oldaláról hamarosan furcsa kérések érkeztek.

Először felesége egyik barátjának rákkezelésére kért tőlük több ezer fontot, majd később állítólag részegen letartóztatták Dubajban, és óvadékra kért nagyobb összeget. Ryan hálája nagyobb volt, mint az esze, hiszen az fel sem merült benne, hogy bátyja, aki óriási összeget nyert, miért tőle kér anyagi segítséget.

Így aztán minden kérésnek elegett tett, bár egy idő után gyanakodni kezdett, és követelte, hogy bátyja hívja fel. Kapott is egy hívást, ám a férfi, aki a vonal végén Dave-nek adta ki magát erős nigériai akcentussal beszélt. Ryan ennek ellenére újabb 10,000 fontot utalt el aznap a megadott számlára.

Végül az vetett véget a mókának, hogy a család számlája kiürült, sőt, már jócskán tartoznak is a banknak.

- El sem hiszem, hogy ennyire hülye voltam - kesereg Ryan, akinek felesége még mindig reménykedik, hogy mégis Dave kapta meg a pénzt, nem internetes csalók.

Kimaradt?