Koronavírus: egyre több a gyógyult Biharban

Szombaton reggel 282-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, tízzel többen mint pénteken.

A nagyváradi városi kórházban 130 embert (egy nappal korábban 136-ot), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres-hotelben pedig 46-ot (azelőtt 87-et) tartanak orvosi felügyelet alatt. A házi elszigeteltségben lévők számát nem közlik, de 39 újabb gyógyult esetről számoltak be. Bihar megyében eddig 348 embert nyilvánítottak gyógyultnak, közülük 270-en a Ceres-hotelben voltak. A gyógyulási arány 72,35 százalékos.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 481 személyt ellenőriztek, 19 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további 38-at az intézményes karanténokig a helyi rendőrökkel és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és nyolc konvojt kísértek. Ők őrzik a Biharban működő három intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is. Az előírások megszegéséért 14 esetben bírságoltak, a bírságok értéke 3240 lej.

A Körös-vidéki Készenléti Felügyelőség munkatársai hét alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: Bihar Megyei Tanács)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?