Forgalomkorlátozás a csíksomlyói búcsú idején

Mint minden évben, az idei pünkösdi csíksomlyói búcsú idején is különleges forgalmi korlátozások lesznek érvényben Csíkszeredában, Csíksomlyón valamint a búcsúhely közvetlen szomszédságában lévő településeken.

Pénteken reggel 6 órától tilos a megállás és a parkolás Csíkszeredában a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban. Péntek délután 18 óra és szombat reggel 6 óra között részleges útlezárása lesz ugyanezeken az útszakaszokon.

Ezekbe az utcákba csak a polgármesteri hivatal által kibocsátott kereskedelmi engedéllyel rendelkezők, illetve az Apor Péter, Csobotfalva, Ferencesek, Kájoni János, Malom, Lovarda, Nyírfa, Bánya, Somlyó pataka, Köves, Barátság, Somlyó, Szentkirály, Sarkadi Elek, Szék, Szék II., Székely Mózes, Fodorkert, Kas, Tas, Huba, Töhötöm utcákban állandó lakhellyel rendelkező lakosok, valamint a behajtási engedéllyel rendelkező személyek hajthatnak be. Péntek délutántól szombat reggel 6 óráig csak azok a gépkocsik illetve buszok hajthatnak fel a kegytemplomig, vagy a Salvator kápolnáig, amelyeknek a rendszámát a szállásadó előzetesen lejelentette a csíkszeredai Polgármesteri Hivatalnál.

Szombaton 6 és 24 óra között behajtási tilalom lép érvénybe és tilos a közlekedés a Nagyrét utcában (a Lukoil benzinkúttól a Márton Áron utcáig), a Taploca utcában, a Márton Áron utcában (a Román Fejlesztési Banktól – BRD – a Szék útjáig), a Szék útján, a Kájoni János utcában (a 2-es és 22-es házszámok között), a Pálfalva felé vezető úton (a Nagymező utcáig), valamint a Nagymező utcában.

Szombaton 6 órától vasárnap 16 óráig a Nagymező utcába csak a rendőrség, a csendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a hegyimentők, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, valamint a köztisztasági cégek járművei és a polgármesteri hivatal engedélyével rendelkező intézmények, kereskedelmi és vendéglátó egységek járművei hajthatnak be. A Szék útja vasárnap 16 óráig lesz lezárva.

A jelzett utcákban lakókra természetesen nem vonatkozik a behajtási tilalom.

Kimaradt?