Minden sepsiszentgyörgyi lakos védőmaszkot és kézfertőtlenítőt kap

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város minden lakójának járvány idején használatos csomagot ad.

A város mintegy húszezer háztartásába eljuttatandó csomag fejenként két védőmaszkot, kézfertőtlenítőt, kijárási nyilatkozatot, illetve a nyilatkozat kitöltéséhez útmutatót tartalmaz és egy szórólapot olyan telefonszámokkal, amelyeket a 65 éven felüli személyek hívhatnak, ha segítségre van szükségük élelmiszer, tisztítószerek vagy gyógyszer vásárláshoz, jelentette be szerdai online sajtótájékoztatón Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a városháza munkatársai elkezdték kiszállítani a csomagot a lakótársulásokhoz, a lakók csütörtöktől onnan vehetik át, illetve a polgármesteri hivatal munkatársai adják át a sepsiszentgyörgyi, és a városhoz tartozó kilyéni, szotyori és szépmezői magánlakásokban élőknek. Antal Árpád szerint az a tapasztalat, hogy az elmúlt időszakban a tömbházakba kihelyezett mintegy 50 ezer kijárási nyomtatvány és a kézfertőtlenítő szerek gyorsan eltűntek, így sokaknak nem jutott, ezért osztják most csomagban minden háztartásba.

A polgármester közlése szerint személyenként két védőmaszkot biztosít az önkormányzat, amely használat után kivasalva akár 2-3 alkalommal használható, így ha valaki egy héten egyszer-kétszer hagyja el otthonát, akkor akár két hétre is elég lehet. Mivel nem mindenkinek van egyformán szüksége a polgármesteri hivatal által osztott csomagban található dolgokra, az lenne nagy segítség, hogy ha nincs rá szükségük, átadnák másnak, hívta fel a figyelmet Antal Árpád.

Hóágyúval fertőtlenítenek

A polgármester közlése szerint a sugásfürdői sípálya mellől lehozták a hóágyút, amely új rendeltetést kapott, ugyanis autóra szerelve azzal permetezik a város utcáira és járdáira a fertőtlenítőszert. Antal Árpád elmondta, jövő hétfőn kezdődik és 5 nap alatt befejezik Sepsiszentgyörgy mintegy 1000 lépcsőházának fertőtlenítését. A lakókat időben tájékoztatják, hogy éppen melyik lakónegyedben dolgoznak.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.
(Címlapkép: pexels.com)
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?