Eljátszotta a tanárok bérét a kisilvai iskola titkára

Kisilva iskolájának titkára eljátszotta szerencsejátékon a tanintézmény tizenkét tanárának a bérét, és bankhitelből próbálja most törleszteni az adósságot.

A 63 éves Danut Iurisniti, a Beszterce-Naszód megyei település iskolájában dolgozik titkárként, és egyebek között az a feladata, hogy minden hónapban folyósítsa az iskola tanárainak a fizetésüket.  A pedagógusok zöme bankkártyára kapja a bérét, de az iskola tizenkét tanárának nincs bankszámlája, ezért az illetményt készpénzben a titkárnak kellett volna nekik odaadnia. A férfi azonban, aki egyedül ment a kincstárba, ahol mintegy 11 ezer lejt vett fel, eljátszotta szerencsejátékon az összeget.

 Aurel Horea, a település polgármestere elmondta, hogy az áprilisi béreket kissé korábban folyósították azért, hogy az iskola alkalmazottai a május 5-i ortodox húsvét előtt megkapják fizetésüket, de a pénz végül nem jutott el mindenkihez. A polgármester szerint ő nem tehet semmit, szerinte az iskolának nem lett volna szabad engednie, hogy a titkár egyedül menjen a kincstárba.

 Az iskola igazgatója úgy tudja, hogy a szerencséjét vakmerően kereső titkár bankhitelt kért, és abból fogja megadni a pórul járt pedagógusokkal szemben egy csapásra felhalmozott tetemes adósságát. A titkárra egyelőre nem szabtak ki büntetést, mert még folyamatban van az ellene indított vizsgálat. Az iskola igazgatója nem tudta megerősíteni, hogy a titkár hitelkérelmét jóváhagyták-e.

Kimaradt?