Újabb PSD-s politikus támadja a pártelnököt az elnökválasztási kudarcért

Nem kezdhetik a párt újraépítését olyanokkal, akiknek fogalmuk sincs arról, mivé kellene alakulnia a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) - állapította meg hétfőn az alakulat főtitkára, Mihai Fifor, leszögezve: „új politikai garnitúrára” van szükség.

„A PSD már nem engedheti meg magának, hogy további csalódásokat okozzon választóinak. Új politikai garnitúrával kell előállnunk, amely valóban ígéretes és hiteles perspektívát kínál" - írta hétfői Facebook-bejegyzésében Fifor, hozzátéve, sok olyan "régi, harcos tagja" van a pártnak, akik bármikor alkalmasak lennének a vezetői tisztségek betöltésére.

"Nem ellenzem párton kívüli személyek befogadását vagy visszafogadását, hiszen nyitottaknak kell lennünk azokkal szemben, akik pluszértéket hozhatnak a pártnak. De azt hiszem, minden eddiginél nagyobb szükség van egy őszinte és mélyreható elemzésre, egyeztetésre a párt minden szintjén. Ez kell hogy legyen a PSD újratervezésének a hajtómotorja" - fogalmazott.

Viorica Dăncilă pártelnök a vasárnapról hétfőre virradóra jelentette be, hogy azoknak az érdekvédelmi szervezeteknek az elnökei, amelyekkel megállapodást írtak alá - például a CNSLR Frăţia vagy a Rendőrök és Katonák Szövetsége -, automatikusan a PSD országos végrehajtó bizottságának tagjaivá és alelnökeivé válnak. Dăncilă ezzel magyarázta a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) volt elnöke, Gabriel Oprea jelenlétét a pártszékháznál.

Gabriela Firea bukaresti főpolgármester elhatárolódott hétfőn a párt vezetőségének eme döntésétől. A bukaresti főpolgármester szerint a testületben csak a bizonyos szakszervezetekkel való együttműködés tényét bocsátották szavazásra, az elnökök nevét nem olvasták fel, mint ahogyan arról sem történt említés, hogy az illető személyek - akik közül egyesekről állítása szerint sosem hallott - automatikusan az alakulat alelnökeivé válnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?