Dăncilă nem hajlandó lemondani a PSD elnöki tisztségéről

Bár sokan a lemondását kérik, nem távozik önként a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségéből – jelentette ki a România TV műsorában Viorica Dăncilă, a PSD államfőjelöltje, aki az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában alulmaradt Klaus Johannisszal szemben. A volt kormányfő hozzátette, hogy a párt országos végrehajtó bizottsága fogja kielemezni az eredményeket.

„Ezen a héten sor kerül az országos végrehajtó bizottság ülésére, külön-külön megvizsgáljuk az eredményeket az egyes megyékben, és egy jól megalapozott elemzés alapján hozunk döntést" – mondta Dăncilă.

Arra a kérdésre, szándékában áll-e lemondani, azt válaszolta, hogy nem fogja ezt megtenni.

„Egy dolgot figyelembe kell vennünk: ne felejtsük el, hogy Viorica Dăncilă 22 százalékkal vette át a pártot, amely az európai parlamenti választások után 17 százalékra esett vissza, és mégis bejutottam a második fordulóba. Senki sem adott nekünk esélyt erre. Figyelembe véve, hogy honnan indultam és hová juttattam a pártot, azt gondolom, hogy mindent megtettem az alakulatért” – érvelt.

A PSD jelöltje szerint egyes megyei pártszervezetek munkáját is ki kell elemezni. „Nem fogadhatom el, hogy nekem mennem kell, de annak a megyei szervezetnek, amely 15 százalékot szerzett, semmi hibája sincs. Meg kell vizsgálni, hogy mi történt az egyes megyékben. Tudom, hogy sokan szeretnék, ha lemondanék, de ezúttal nem fogom ezt megtenni, mert szerintem fontosabb a párt megerősödése a helyi és parlamenti választásokra, mint a párton belüli politikai harc" – mondta Dăncilă.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?