Véres gyilkosságok Háromszéken: két személyt ütött agyon egy őrjöngő férfi

Brutális kettős gyilkosság rázta meg a felsőháromszéki Csernáton község lakóit. Lapértesülések szerint italozó férfiak között kirobbant spontán konfliktus vezetett tragédiához. Az elkövető 30 éves R. Gigelt a rendőrség még vasárnap este őrizetbe vette, hétfőn pedig elrendelték 30 napos vizsgálati fogságba való helyezését.

A csernátoni kettős gyilkosságról a Székely Hírmondó napilap szemtanúk megszólaltatásával számolt be. Felidézik, hogy a Gicunak becézett férfi vasárnap este egy csernátoni butikba tért be egy italra, ahol szóba elegyedett egyik későbbi áldozatával, egy 65 éves, özvegy férfival. Miután a helyiség bezárt, mindketten átvonultak az idős férfi szemközti házába, ahol tovább italoztak.

A szemtanúk beszámolója szerint a házigazda adott pillanatban vérző fejjel rohant ki otthonából, és szomszédjánál próbált menedéket keresni támadója elől, azonban már annak udvarán összeesett, és életét veszítette. A támadó a szomszéd udvarára követte áldozatát, majd betört a szomszéd lakásába, és ott bántalmazta a 69 éves tulajdonost is, aki később belehalt sérüléseibe.  

Az őrjöngő gyilkost látva a szomszédok riasztották a rendőrséget, ám megérkezésükkor őket is megfenyegette a 30 éves férfi, akit végül sikerült őrizetbe venni. A gyilkos fegyvert még hétfőn is keresték a nyomozók, az elkövető indítéka sem ismert.

A Kovászna Megyei Törvényszék honlapja szerint az ügyészség javaslatára hétfőn késő este elrendelték az elkövető 30 napos vizsgálati fogságba helyezését. Cosmin Gheorghe Andraş, a háromszéki ügyészség szóvivője megerősítette, hogy minősített emberöléssel vádolják a férfit.

Az esetről mélyen hallgat a Kovászna megyei rendőrség, amely korábbi szokásával ellentétben ezúttal nem tájékoztatott sem közleményben, sem pedig szóvivőjén keresztül, akit szolgálati telefonján nem tudtunk elérni.  

Kapcsolódók

Kimaradt?