Temetőfoglalás Úzvölgyében: Korodi Attila szerint elhalasztják az ünnepséget a dormánfalviak

A Bákó megyei Dormánfalva polgármestere szombaton be fogja jelenteni, hogy bizonytalan időre elhalasztják az úzvölgyi magyar katonai temetőben létrehozott román katonai parcella és emlékmű avatóünnepségét - tudtuk meg Korodi Attila RMDSZ-képviselőtől.

A politikus tájékoztatása szerint Constantin Toma a halasztást egy rendkívüli sajtótájékoztatón fogja bejelenteni. "Az ünnepség elhalasztásának bejelentéséről biztos információink vannak. Csak azt nem tudjuk pontosan, hogy a bejelentést a polgármester hogyan fogja köríteni" – nyilatkozta portálunknak Korodi.

A parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy a héten az építkezési felügyelőség és a kulturális minisztérium is megállapította: megsértette a törvényt Dormánfalva önkormányzata, amikor román katonasírok parcelláját hozta Úzvölgye település magyar katonai temetőjében.

„Az RMDSZ álláspontja egyértelmű: az ünnepség elhalasztásának nem csak egy-két hétre, a választási kampány idejére kell szólnia. Le kell állítani mindent, amíg az összes jogi kérdés – beleértve a Bákó és Hargita megye közti határvitát – nem tisztázódik” – szögezte le a képviselő.

Az ünnepség elhalasztására vonatkozó információt megerősítette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. "Ígérete szerint ma 13 órakor sajtótájékoztatón jelenti be a dormánfalvi polgármester, hogy elmarad a május 17-re tervezett avatóünnepségük az #úzvölgyi katonai temetőben! Holnap legyünk ott minél többen 15 órakor a tábori istentiszteleten!" – írta Facebook-oldalán a politikus.

Cikkünk frissül
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?