Így játszották ki az olasz törvényeket a román prostituáltak

Nappal csúcsvezetők, éjszaka eszkortlányok - ezzel a címmel közölt tényfeltáró riportot a Corriere della sera című olasz lap.

A cikkból tudtuk meg, hogy több tucat romániai eszkortlányt alkalmaztak vezető pozícióban olasz cégek, így szerezve tartózkodási engedélyt az éjszakai pillangóknak. 

A olasz rendőrség és adóhatóság együttes akciója Velencében és annak térségében göngyölítette fel a hálózatot. Így például egy Ramona Mariana Ghiotu nevű 21 éves romániai hölgy egy 20 éve működő velencei építkezési cég igazgatójaként volt alkalmazva. Stela Pușcașu egy casertai versenytársat „vezetett”. Az olasz cikk egy sor másik román hangzású nevet is közzétesz - Adriana Baciu, Alina Tărăburcă, Simona Trip, Petronela Ambruş, Annamaria Ilie, Geometra Tiliban, Ioana Weber - a lányokat kivétel nélkül jól fizetett menedzseri pozíciókba alkalmazták.

Az olasz nyomozók szerint a szerződések legálisak voltak, viszont egyikük sem végezte a munkaköri leírásában álló feladatokat. A hivatalos munkahelyek csak arra szolgáltak, hogy a lányok megkaphassák az olaszországi tartózkodási és munkavállalási engedélyüket, a valóságban eszkortlányokként, vagy prostituáltakként keresték kenyerüket. 

Kapcsolódók

Kimaradt?