Sarki hideghullám közelít Romániához, visszatér a tél

Egy sarki eredetű hideghullám éri el hamarosan az országot, ezért havazásra, hóviharokra, helyenként -15 fokos hőmérsékletre lehet számítani a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint február 11-18. között a hegyekben hóréteg képződik, az alacsonyabban fekvő területeken elszórtan havazás, havas eső és eső várható.

Hétfőn még a sokéves átlag fölötti hőmérsékleti értékek várhatók, de az ország nyugati, északi és központi megyében havazásra, keleten és délkeleten havas esőre és esőre lehet számítani.

Kedden folytatódik a lehűlés, nap közben 1 és 8 fok, éjszaka -9 és 1 fok között váltakozik a hőmérséklet. Szerdán a medencékben a hajnali órákban rendkívüli fagyossá válik az idő, a levegő éjszaka -15 fokra is lehűlhet, és nappal sehol sem melegszik 6 fok felé. Nappal a hegyekben és a déli megyékben, éjszaka nyugaton és északnyugaton várható enyhe havazás.

Csütörtöktől szombatig a sokéves február közepi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, kevés – elsősorban havazás formájában jelentkező – csapadékkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?