Kinek a hibája, hogy még nincs költségvetése az országnak?

Az elnöki hivatal hamisnak nevezte közleményében Ştefan-Radu Oprea üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszternek azon a kijelentését, miszerint a 2019-es költségvetés-tervezet hiányát az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt. 

„Hamisak azok az állítások, melyek szerint a 2019-es költségvetés-tervezet késlekedését az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt. Ezek az állítások az állam olyan alapvető intézményének hitelét próbálják rontani, amelynek alkotmányos felelőssége a védelem és a nemzetbiztonság. Romániának kizárólag amiatt nincs még költségvetése erre az évre, hogy a kormány mindeddig képtelen volt létrehozni egy fenntartható büdzsétervezetet” – olvasható az Elnöki Hivatal közleményében. 

A dokumentum leszögezi, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács 2018. december 19-i ülésén elfogadták a 2019-es költségvetés-tervezetnek azon javaslatait, amelyek a nemzetvédelemmel megbízott intézményekre vonatkoznak, és ezt nyilvánosságra is hozták az ülés végén. 

Kapcsolódók

Kimaradt?