Iskolakezdés: tanszertámogatást nyújt az aradi RMDSZ

Az RMDSZ Arad megyei szervezete ebben az évben is megszervezi a tanszertámogatási akciót az aradi Pro Identitas Egyesület közreműködésével.

A szervezet közleménye szerint azonban a tavalyi évhez képest annyiban változik a támogatási program, hogy azok a gyerekek kapnak iskolatáskát és benne tanszercsomagot Arad megyében, akik a 2018–2019-es tanévben a vidéki magyar iskolák egyikében kezdik meg az előkészítő osztályt.

A csomagokat a szülők és a pedagógusok javaslatai alapján állították össze. Minden iskolában az RMDSZ helyi illetékesei adják majd át azokat a 110 érintett családnak a tanévnyitó napján.

A városi magyar iskolákban kezdő előkészítősök sem maradnak támogatás nélkül, őket a Rákóczi Szövetség ösztöndíjjal támogatja. Ugyancsak a Rákóczi Szövetség által idén az aradi, kisjenői és pécskai magyar óvodák nagycsoportosai is kapnak egy kis csomagot útravalóként a tanévhez.

„A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, ezzel is ösztönözni szeretnénk azt, hogy a magyar szülők az anyanyelvű oktatást válasszák a gyermekeiknek. Csak akkor maradhat fenn egy közösség, ha az új nemzedék is anyanyelvén tanul, az anyanyelvű oktatást viszont úgy őrizhetjük meg, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk” – fogalmazott Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?