Rettegésben tartotta a Gorj megyei falut a Hargita megyei fiatal

Őrizetbe vett szerdán a rendőrség egy 19 éves parajdi fiatalembert, akit egy Gorj megyei településen elkövetett bűncselekmény-sorozattal gyanúsítanak.

A hatóságok szerint a gyanúsított szerdára virradóra előbb a Cătunele község egyik házának udvarán lévő gépkocsit törte fel, és ellopott belőle egy bankkártyát. Ezután beült egy másik porta előtt leparkolt autóba, amelynek a tulajdonosa a járműben felejtette a slusszkulcsát. A jogosítvánnyal nem rendelkező fiatal egy kilométert vezetett Motru irányába, de egy póznának ütközött, ezért kiszállt az autóból, és visszatért a községbe.

A gyanúsított nem állt le. Talált a településen egy másik gépkocsit is, amelynek a tulajdonosa nem vitte magával a slusszkulcsát. Ebbe is beült, elindította, de csak néhány métert haladt, mert az autóval egy sáncba borult. S mintha ez nem lett volna elég, a fiatal behatolt egy 34 éves nő házába, ellopott egy biciklit, amellyel elhajtott a községházáig.

A helyi portálok szerint az egyik károsult riasztotta a rendőrőrsöt. A község utcáin bóklászó Hargita megyei gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, a bíróság csütörtökön dönt az előzetes letartóztatásáról. A fiatalembert lopással és jogosítvány nélküli vezetéssel vádolják.

Kapcsolódók

Kimaradt?