Kolozsvárt már magyarul is népszerűsítik

Szerdától magyar nyelven is elérhető lesz a polgármesteri hivatal által működtetett, a kincses várost népszerűsítő turisztikai internetes oldal. A visitclujnapoca.ro oldalt 2011-ben indította be a városvezetés – tájékoztattak az illetékesek.

A honlap szerves része a város turisztikai szolgáltatásainak, a Kolozsvárra látogatóknak nyújt hasznos információkat. A honlapon eddig négy nyelven lehetett tájékozódni a város látványosságairól és szabadidős kínálatáról. A magyar nyelvű oldal ugyanazokat az információkat szolgáltatja, mint az eddig működő román, angol, német és francia változatok.visitcluj

Horváth Anna kolozsvári alpolgármester elmondta: az Európa Kulturális Fővárosa cím megszerzési folyamatában elengedhetetlen Kolozsvár számára, hogy a települést népszerűsítő turisztikai oldal tükrözze a város kulturális és nyelvi sokszínűségét. „Célom, hogy Kolozsvár önmagát Európán belül lássa és tovább szilárdítsa elkötelezettségét az európai értékek iránt. Ezek közé tartozik a többnyelvűség is, ám ezen a területen még sok tennivalónk akad" – nyilatkozta az alpolgármester. Hozzátette: a város gazdagságára, sokszínűségére és különlegességeire csak úgy lehet felhívni a figyelmet, ha a kapcsolódó információkat mindenki számára érthetővé és elérhetővé teszik.

Kimaradt?