A háromszéki USL is hisztizik az RMDSZ miatt

A Szociál-Liberális Szövetséget alkotó pártok Kovászna megyei vezetői határozottan ellenzik, hogy bevegyék a kormányba az RMDSZ-t is. Horia Grama szociáldemokrata pártelnök, orbaiszék-bodzavidéki képviselő szerint az RMDSZ nem érdemli meg, hogy kormányra kerüljön, "miután évekig kiszolgálta Traian Băsescut és rendszerét".grama

„Határozottan ellenzem, hogy bevegyük a kormányba az RMDSZ-t, és ennek a véleményemnek a pártom vezetői előtt is hangot adok" - mondta Horia Grama.

A Konzervatív Párt háromszéki elnöke, Dan Suciu szerint sok román ember pontosan azért szavazott a Szociál-Liberális Szövetségre, hogy meglegyen a parlamenti többsége, és többé ne kelljen az RMDSZ-el kormányra lépni. A Nemzeti Liberális Párt Kovászna megyei elnöke, Marius Obreja felsőháromszéki szenátor kifejtette: meglepte őt Victor Ponta, amikor együttműködést ajánlott az RMDSZ-nek. „Sok kollégám felháborodottan telefonált az ajánlat miatt” - mondta a háromszéki liberális politikus, aki úgy véli, nincs szükség arra, hogy az RMDSZ-t bevegyék a kormányba.

Az USL háromszéki politikusai attól tartanak, hogy Bukarestben megkérdezésük nélkül döntenek majd az RMDSZ-el való együttműködésről. Antal Árpád a szövetség sepsiszentgyörgyi elnöke kifejtette: meglepte őt a román pártok helyi vezetőinek hisztérikus viselkedése, hiszen bármilyen felelős politikus kormányozni hívná az RMDSZ-t, amely nem egy 5 százalékos párt, hanem a romániai magyar közösség képviselete.

Kimaradt?