Viselkedése miatt rúgta ki edzőjét a Juventus

Noha az Olasz Kupát elhódították, mégis menesztették pénteken Massimiliano Allegrit, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A torinói együttes teljesítménye az idei szezonban jócskán elmaradt a vártaktól, de a klub közleménye alapján nem az eredmények alapján bontottak szerződést az 56 éves szakemberrel, hanem annak a viselkedése miatt.

Az Olasz Kupa döntőjében tanúsított viselkedése nem egyeztethető össze a Juventus értékeivel és azzal a viselkedési normával, amit a csapat képviselőitől elvárnak, magyarázta az olasz együttes. Emlékeztettek arra, hogy Allegrivel 2014-ben kezdték az együttműködést, de a most véget érő mandátumát 2021-ben kezdte, így az edző három idény után távozik az „Öreg Hölgytől”.

Fotó: Juventus/Facebook

Allegri az Atalanta ellen megnyert mérkőzés alkalmával összeveszett a tartalék játékvezetővel, amiért mérkőzés bírója, Fabio Maresca piros lappal kiállította. Az edző a földre dobta a nyakkendőjét és a zakóját, majd az 1-0-ra megnyert meccs utáni ünneplés alkalmával, sértegette és megfenyegette az egyik sportlap igazgatóját, de a klub sportigazgatója ellen is „kirohant”.

Az olasz sportsajtó szerint Thiago Motta lehet a Juventus új vezetőedzője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?