Világrekordot jelentő összegért kelhet el a Manchester United

Angol lapértesülések szerint a katari Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk 5 milliárd fontot meghaladó ajánlatot tett az angol klubbért, írja a Nemzeti Sport.

A Glazer család április 28-án 22 órát tűzte ki a klub eladásáért folytatott licit határidejét és a Sky Sports beszámolója szerint a Qatar Islamic Bank néhány perccel ennek lejárta előtt tette meg végső ajánlatát, mellettük pedig Sir Jim Ratcliffe, az INEOS tulajdonosa is benyújtotta ajánlatát.Fotó: Facebook/Manchester United

A Qatar Islamic Bank elnöke, Dzsasszim sejk (az emír testvére) több mint ötmilliárd fontos ajánlata a hírek szerint a világ legdrágább sportcsapatává tenné a „vörös ördögöket”, felülmúlva a Washington Commanders NFL-csapatát.

A Sky azt írja, az új tulajdonos érkezése garanciát jelentene arra, hogy Erik ten Hag megerősítse csapatát, valamint arra, hogy a klub körüli infrastruktúrát, így az Old Traffordot és az edzőközpontot is fejlesszék.

Kitértek arra is, hogy az Elliott befektetési alap kisebbségi részesedést szeretne, míg Ratcliffe csak az MU részvényeinek valamivel több, mint 50 százalékát vásárolná meg, a Glazer család pedig 20 százalékos részesedéssel bírna és befolyást gyakorolna a klub ügyeire.

A klubot 2005 óta tulajdonló Glazer család 2022 novemberében jelezte, hogy megválna a csapattól, s a mostani ajánlatok újabb lépések ebbe az irányba.

Kapcsolódók

Kimaradt?