Mesés összegű ajánlatot tettek a katariak a Manchester Unitedért

Katari bank vásárolná meg az egyik legpatinásabb angol labdarugó klubot, írja a Nemzeti Sport.

A katari QIB Bank hivatalosan is megerősítette, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk, az emír fivére, ajánlatot tett a Manchester United labdarúgóklubért. A döntésről a pénzintézetnek a bankelnök sejkre hivatkozó közleménye számolt be.Fotó: Facebook/Manchester United

Az ajánlat összegét „természetesen” nem hozták nyilvánosságra, de katari sajtóhírek szerint 5 milliárd fontról van szó.

„Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk ma megerősítette, hogy engedélyezi az ajánlattételt a Manchester United labdarúgóklub száz százalékára. Az a terv, hogy a klubot visszavezesse a sikerekhez a pályán és azon kívül is, és mindenek felett, hogy a szurkolók újra a Manchester United legfontosabb részei legyenek” – olvasható a közleményben.

A katari befektetők ajánlata jelentős beruházásokat eredményezne a csapaton belül. Az Old Trafford és a carringtoni edzőpálya felújításra szorul, a katariak pedig készek pénzt áldozni a klub infrastruktúrájának fejlesztésébe.

Katar a Manchester United megvételén felül továbbra is elkötelezett maradna a Paris Saint-Germain mellett. Az UEFA szabályzata szerint két klub, amelynek ugyanaz a tulajdonosa, nem indulhat ugyanabban az európai kupasorozatban. Tehát a Manchester United és a PSG nem játszhatna egymás ellen a Bajnokok Ligájában.

A Raine Group – amely a Glazer család nevében szervezi az eladás részleteit – azt kérte, hogy az első ajánlatokat pénteken brit idő szerint 22 óráig tegyék meg az érdeklődök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?