Az Apple lehet a Manchester United új tulajdonosa?

A kaliforniai technológiai óriásvállalat egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt.

Meglehetősen homályos közleményt adott ki kedden a Manchester United, ami nem oszlatta el a ködöt a klub jövőjét illetően, azt azonban egyértelművé tette, hogy nem zárható ki a tulajdonosváltás.  „Az igazgatótanács számol valamennyi stratégiai alternatívával, beleértve egy újabb befektetést a klubba, egy eladást vagy más, a társaságot érintő tranzakciókat” – áll a közleményben. A Daily Star napilap erre reagálva azt közölte, hogy az Apple a potenciális vásárlók egyike.Fotó: Facebook/Apple

A Daily Start nem szólaltatta meg az Apple képviselőit, annyit írt csak, hogy Tim Cook vezérigazgató remek lehetőségnek tartja a nagymúltú klub megvételét. A lap értesülései szerint a kaliforniai vállalat rövidesen tárgyalásokat kezd a tulajdonosok által a Manchester United esetleges értékesítésére felkért szakértő, a The Raine Group képviselőivel.

A hírre, hogy a tulajdonosok nyitottak az eladásra, azonnal megugrott az egyik legpatinásabb angol klub részvényeinek az értéke. Az amerikai Glazer család 17 vásárolta meg a klub többségi részvénycsomagját 790 millió fontért. Glazeréknek azóta sem sikerült belopniuk magukat a szurkolók szívébe, aminek a fő oka az, hogy a csapat eredményei az elmúlt években messze elmaradtak az elvárásoktól, idén be sem jutott a Bajnokok Ligájába.

A Sky Sport szerint a MU piaci értéke jelenleg 5 milliárd font körül van, míg más források 2 és 3 milliárd közé teszik azt. Bármelyik érték a valós, az Apple képes lenne kifizetni azt. A világ vezető technológiai cégei közé tartozó Apple éves bevételei meghaladják a 300 milliárd fontot, piaci értékét pedig 2 ezermilliárd fontra becsülik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?