Erik ten Hag a Manchester United új edzője

A Manchester United hivatalosan is bejelentette, Erik ten Hag a klub új edzője.

A Manchester United hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Erik ten Hag fogja betölteni az első csapat edzői posztját, aki a mostani szezontól egészen 2025 júniusáig fogja menedzselni a csapatot, szerződésében pedig egy további egy évvel történő hosszabbítási lehetőség is szerepel.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Manchester United edzőjévé neveztek ki, és rendkívül izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Ismerem ennek a nagyszerű klubnak a történelmét és a szurkolók szenvedélyét, és abszolút eltökélt vagyok abban, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes a megérdemelt sikereket elérni” – fogalmazott az újdonsült edző.

Az edző kinevezése már egy ideje a levegőben volt, és egy igen izgalmas időszak vár rá, hiszen Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer és az ideiglenesen kinevezett Ralf Rangnick is edzősködött a klubnál, Erik ten Hagra pedig igen komoly kihívások várnak majd.

Miután a nagy port kavart Solskjaert novemberben elbocsátották, végül egy ideiglenes megoldás mellett döntöttek, s Ralf Rangnicket nevezték ki edzőnek. Ten Hag jelenleg az Ajax edzője, és ki is tölti szerződéses időszakát a klubnál, így az Ajax május 15-i, Vitesse elleni mérkőzése lesz az utolsó az Ajax csapatával.

Az 52 éves edző 2017 decembere óta volt az Ajaxnál, ráadásul nem kis sikereket ért el csapatával: 2019-ben és 2021-ben megszerezték a bajnoki címet, a BL-ben pedig olyan csapatokat ejtettek ki mint a Real Madrid és a Juventus, így egészen az elődöntőig meneteltek, de a holland kupát is megnyerték, így 17 év után sikerült duplázniuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?