Videóinterjú a Gyulai István-díjas Boros Miklós kolozsvári sportújságíróval

A szerző felvételeiBoros Miklós kolozsvári sportújságíró volt az egyetlen határon túli díjazottja a Magyar Sportújságírók Szövetsége idei gálájának. A városligeti Műjégpálya dísztermében megtartott eseményen ott volt a labdarúgó Európa-bajnokságra akkreditált munkatársunk is.

A városligeti Műjégpálya dísztermében tartotta meg csütörtök délelőtt éves közgyűlését a Magyar Sportújságírok Szövetsége (MSÚSZ). Szöllősi György elnöki beszámolója, valamint más ügyrendi pontok után került sor az éves szakmai- és életműdíjak kiosztására.

Az idei gála egyetlen határon túli díjazottja Boros Miklós kolozsvári sportújságíró volt, aki harminc éves karrierjének elismeréseként értékelte neki megítélt Gyulai István-díjat. Laudációját - videókapcsolaton keresztül - Kádár Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió sportszerkesztője mondta, aki röviden ismertette Boros Miklós munkásságának főbb állomásait.

A kolozsvári sportújságíró a Szabadság című napilapnál kezdett el dolgozni közvetlenül érettségi után, majd a Krónika országos napilapnál tevékenykedett sportszerkesztőként. Jelenleg a Főtér portálon olvashatók cikkei, de egy pár éve ő a Nemzeti Sport erdélyi tudósítója is, akinek tolmácsolásában értesülhetnek a legnagyobb magyar sportlap olvasói az erdélyi klubok, sportemberek teljesítményeiről. Emellett négy éve tagja Kolozsvári Rádió sportkommentátor-csapatának is.

A budapesti gálán ott volt a Maszol munkatársa, aki az alábbi videó interjút készítette a Gyulai István-díjas Boros Miklóssal.

Kapcsolódók

Kimaradt?