Meg nem érdemelten súlyos vereséget szenvedett a hősiesen küzdő magyar válogatott a címvédőtől

Meg nem érdemelten súlyos (0-3) vereséget szenvedett a hősiesen küzdő magyar labdarúgó válogatott kedd este a címvédő Portugáliától a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának első mérkőzésén. A Maszol kiküldött tudósítója a helyszínről számolt be az eseményekről.

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Portugália: Rui Patrício – Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro – D. Pereira, W. Carvalho, B. Fernandes – C. Ronaldo, Jota, B. Silva. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

A mérkőzést a török Cüneyt Cakir vezeti.

Az önkéntesek az egész pályát befedő molinót feszítettek ki, amelyen Budapest több emblematikus épületének kontúrját – a Hősök tere és az Országház például - lehetett felismerni. Ezt követően a molinó fölé helyeztek egy-egy magyar, illetve portugál mezt.

Közben a stadion megtelt, mivel a vendég portugálokat nem választja el biztonsági zóna a többi nézőtől, ezért a teltház 67 ezer nézőt jelent.

A játékvezető lefújta a mérkőzést. A közönség vastapssal köszönte meg a magyar játékosoknak azt, hogy mindent beleadtak, és a 84. percig döntetlenen tartották a címvédő portugálokat. Akik ekkor egy szerencsésen pattant góllal vezetést szereztek. Majd amikor már magába zuhant a magyar válogatott, Ronaldo büntetőjével és kispályás góljával igazságtalanul súlyos vereséget mértek Magyaországra.    

Nagy Ádám helyére jött Varga Roland.

92. perc - a portugál tiki-taka kijátszotta a magyar védelmet, Ronaldo pedig akcióból duplázott. A portugálok 9 passzal vitték be a labdát a magyar tizenhatosba, majd hatosba, a Ronaldóval egyedül maradt Gulácsi tehetetlen volt. 0-3.

Öt percet hosszabbított a török brigád.

89. perc - cserélnek a portugálok: Bruno Fernandes helyére jön Joao Moutinho.

86. perc - Willi Orbán visszarántja Rafa Silvát a tizenhatosban, büntető. A labdát Ronaldo vette kézbe, és szerezte meg csapata második gólját. 0-2.

84. perc - a portugálok járatják a játékszert, majd a tizenhatos közepén Guerreiro ellövi a labdát, ami irányt változtat Orbán lábán, és a jobb alsóba pattan. 0-1 

81. perc - valósággal felrobbant a Puskás Aréna!!! Schön kap labdát jobboldalt, megelőzi Pepét, majd kilövi a rövid sarkot. Sajnos lesről indult. A reklamáló Nego kap egy sárgalapot.

79. perc - Lovrencsics és Botka két egymás utáni akcióban választja el a labdától Ronaldót.

78. perc - Kettős csere a magyaroknál: lemegy Sallai, jön Schön. Lemegy Kleinheisler, jön Sigér.

76. perc - Ronaldo büntetőt szeretne kapni Fiola állítólagos kezezéséért. A játékvezetői brigád helyesen döntve továbbot int.

75. perc - Szalai keresi a hosszú sarkot, de célt téveszt.

74. perc - Sallai alázza Pepét, aki ezt nem tűri, és megtapossa.

73. perc - öt emberrel vitt magyar támadás, majd' felrobban a stadion. Sajnos nem lett belőle semmi.

Hoppá, elmozdult a labdabirtoklási statisztika, már "csak" 35-65% a portugálok javára.

71. perc - Silva helyére jön ...Silva. Lement Bernardo, érkezett Rafa.  

70. perc - Sallai kap egy labdát oldalról, a tizenhatos vonaláról ereszti el lövését, kicsivel ment csak mellé.

68. perc - Gulácsi újabb óriási védést mutat be, Bruno Fernandes 25 méteres löketét menti szögletre. 

66. perc - Kleinheisler esik el jókor a felezővonal környékén, szusszanásnyi időhöz juttatva csapatát.

65. perc - Nego az első magyar csere, a francia-magyar kettős állampolgár Schafer helyére áll be.

64. perc - ismét a portugáloknál van többet a labda, Lovrencsics fejel szögletre egy beadást.

A labdabirtoklási statisztikánál "beragadt a tű": immár több mint egy órája 34-66%

61. perc - Nagy Ádám hozza ki bátran a labdát, de aztán elveszti. Látszik a fiúkon, hogy nagyon szeretnének többet is nyújtani a közönségnek a hősies védekezésnél. 

60. perc - jobboldali beadás Semedótól, a labda Gulácsi kezében kötött ki.

58. perc - sorozatos jó magyar akciókat a lelátó hihetetlen lelkesedéssel fogadja. 

57. perc - zúga a Mindent bele!, Sallai is bepróbálkozik Patríciónál. Ez a lövés veszélyesebb volt a Szalaiénál is. 

55. perc - Sallai Rolandot brutálisan küldte földre Pepe, a portugál mészáros/védő. 

49. perc - Szalai Ádám 25 méteres lapos lövését Patrício megfogja. 

46. perc - a portugálok ott folytatják, ahol abbahagyták: azonnal beköltöztek a magyar tizenhatosba. A második félidő első nagy helyzetére sem kellett sokat várni, Pepe fejesét Gulácsi a jobb kapufa mellől tornázta ki.

Elkezdődött a második félidő.

46. perc - záporoznak a beadások a magyar tizenhatosba, de ezeket is sikerült megúszni. Az első félidő gólnélküli döntetlennel ért véget. A portugálok - a várakozások szerint - uralták a mérkőzést, viszont a hősiesen védekező (és szerencsés) magyar válogatott nem került hátrányba.

Egy perccel hosszabbítják meg az első félidőt.

43. perc - ami korábban Jotának 9 méterről, most Ronaldónak 3 méterről nem sikerült. Hihetetlen helyzetet hagyott ki!!!

41. perc - Diogo Jota 9 méterről, középről nem tudta megverni Gulácsit. A magyar kapus kész góltól mentette meg csapatát. 

Rúben Dias kapta a mérkőzés első sárgalapját Kleinheisler elsodrásáért.

36. perc - Szalai négy ellenféllel küzdve harcolt ki egy szabadrúgást 25 méterre Rui Patrício kapujától, majd a beívelt labdát is ő fejelte rá. A kapu közepére tartó játékszert a portugál hálóőr megfogta. Ez volt a legnagyobb magyar helyzet. Fotó: MTI

34. perc - hosszabb magyar labdabirtoklás, keresztlabdákkal húzták szét a portugálokat, viszont az utolsót Lovrencsics már nem tudta lekezelni.

32. perc - Szalai kereste egy labdával Sallait, de a passz rövid volt, hamarabb odaért portugál ellenfele.

Félóra telt el az F-csoport nyitómeccséből, Magyarország és Portugália továbbra is 0-0-ra áll.

29. perc - Semedo harcolt ki egy szögletet, amiből a magyarok megpróbálkoztak egy gyors visszatámadással, de félpályánál elhalt az akció. 

26. perc - forró percek a a magyar tizenhatosban, Fiola mellől tűnt el portugál ellenfele, Cakir továbbot intett, de a portugálok ott maradtak a zónában, ezt így egyetlen védelem sem bírja sokáig.. 

A félidő felénél a labdabirtoklási mutatók így állnak: 34%-66% oda.

23. perc - jobboldali portugál szöglet, Bernardo Silva kanyarítja a magyar tizenhatosba a labdát, ahol a csapatkapitány Szalai Ádám fejeli el Ronaldó elől. Önfeláldozásból tízes!

19. perc - Pepe 40 méteres indítását Ronaldo kapura küldi, Gulácsi nagyot véd, de a Juve játékosa lesről is indult. A védés Gula önbizalmának tett jót.

Fotó: MTI17. perc - Ronaldo becselezte magát a magyar védelem tengelyébe, ahol elválasztották a labdától. A portugál világsztár a legnépszerűtlenebb ember a stadionban, minden megmozdulását hatvanezer ember fütyöli ki.

16. perc - Fiola és Nelson Semedo akrobatikus ütközése után mindketten a gyepen maradnak, de kisebb ápolás után tudják folytatni. 

14. perc - Fiola mesterien előzte meg Ronaldót és fejelte az előreívelt labdát Gulácsi kezébe.

13. perc - Diogo Jota szépen kanyarodott be a balszéről, majd egy mélységi passzal indította (volna) Guerreirót, aki nem érte el a labdát.

8. perc - az első percekben kisebb technikai gondokkal küszködtünk. A portugál válogatott közel hatvan százalékos labdabirtoklással indított, többnyire a magyar térfelen zajlik a játék.

Marco Rossi: igazságtalan a három gólos különbség

"Lehet három gól különbség közöttünk, de nem az alapján, amit láttunk" – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi magyar szövetségi kapitány. Az olasz mester hozzátette: a srácok mindent beleadtak, és a 84. percig minden jól is alakult. "Amikor lenyugszunk, akkor majd ki kell elemezzünk, hogy mi történt az utolsó tíz percben" - fogalmazott.

A magyar válogatott edzője újságírói kérdésre elmondta, semmivel sem lepte meg a portugál válogatott, a luzitánok azt játszották, amire számított. Rossi elismerte, hogy nem váltak be a cseréi, elismerte, hogy ebben a tekintetben hibázott.

A sajtótájékoztató végén azt mondta, hogy a francia mérkőzés előtt az a legfontosabb, hogy fizikálisan és mentálisan is pihenni is tudjanak a játékosai.

  F-csoport Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1.  Portugália   1 1 0 0 1-0 3
2. Franciaország  1 1 0 0 1-0 3
3.   Németország 1 0 0 1 0-1 0
4.  Magyarország 1 0 0 1 0-3 0
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?