Cristiano Ronaldo a Maszolnak: bárcsak máshol is teltház előtt játszhatnánk

A szerző felvétele„Nagyon jó dolognak tartom azt, hogy a Puskás Arénában teltház előtt játszhatunk. Bárcsak máshol is annyi néző lenne, mint Budapesten. Az elmúlt időszakban erre se nekem, se másnak nem volt lehetősége” – válaszolta az ötszörös Aranylabda-győztes Cristiano Ronaldo a Maszol kérdésére, mi a véleménye arról, hogy ellentétben a labdarúgó Európa-bajnokság többi tíz helyszínével, a Puskás Arénában teltház, 67 ezer néző előtt rendezik meg a kedd este 19 órakor kezdődő Magyarország-Portugália mérkőzést.

Hétfő délután a budapesti Puskás Arénában megtartották a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában kedden megrendezésre kerülő Magyarország–Portugália találkozó hivatalos sajtótájékoztatóit és edzéseit. Az eseményen ott volt a Maszol akkreditált tudósítója.

Elsőként a vendég portugál válogatott érkezett meg a Puskás Arénába, ahol egy rövid pályabejárás után Fernando Santos szövetségi kapitány és a luzitánok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo állt a sajtó rendelkezésére. A koronavírus járvány miatt ennek egy rendhagyó formát adott az UEFA, a sajtótájékoztatóra bejelentkezett akkreditált újságírók egy online platformon keresztül tehették fel kérdéseiket.

A portugál újságírók „alányúlós” kérdésekkel ütötték fel a sajtótájékoztatót, egyikük arra volt kíváncsi, milyen érzése van Cristiano Ronaldónak azzal kapcsolatban, hogy rekordot dönthet ötödik Eb-részvételével. „Nem foglalkoztat, hogy az ötödik Eb-re készülök. Persze szép rekord, de fontosabb, hogy megvédjük a címünket. A csapat készen áll. Remélem jó lábbal kelünk fel és jól kezdjük a tornát” - jelentette ki.

A portugál klasszis arról is beszélt, hogy legszívesebben elöl szeret játszani, ahol leginkább segíteni tud a győzelem elérésében. A Juve sztárja elhárította a jövőjére vonatkozó kérdést, mint fogalmazott, „ha húszéves lennék, akkor talán más lenne, de most nem foglalkozom azzal, maradok-e a Juventusnál, most csak az Eb számít”.

Fotó: MTIA Maszol akkreditált újságírója volt az egyetlen magyar újságíró, aki kérdést tehetett fel Cristiano Ronaldónak. Munkatársunk azt firtatta, mi a véleménye arról, hogy a magyar hatóságok döntése értelmében – az EURO 2020 többi helyszínével ellentétben – a Puskás Arénában teltház, 67 ezer néző előtt léphetnek pályára a csapatok, és ez jelenthet-e előnyt Marco Rossi tanítványai számára.

„Nagyon jó dolognak tartom azt, hogy a Puskás Arénában teltház előtt játszhatunk. Bárcsak máshol is annyi néző lenne, mint Budapesten. Az elmúlt időszakban erre sem nekem, sem másnak nem volt lehetősége” – válaszolta az ötszörös Aranylabda-győztes Cristiano Ronaldo a Maszolnak.

Mint ismeretes, a Puskás Arénában kedd este 19 órakor kezdődő magyar-portugál találkozóra az összes belépő elkelt, a vendégeket 2 ezer drukker kíséri el Budapestre, a többiek előreláthatóan a magyar nemzeti tizenegy győzelméért szurkolnak.

A portugál sztárjátékos távozása után Fernando Santos állt a média rendelkezésére. A portugál szövetségi kapitány elmondta, kielemezte csapatával a lengyelek és írek elleni összecsapásokat, és arra a következtetésre jutott, hogy „egy szenvedélyes csapat lesz az ellenfelünk, amely számíthat szurkolóik támogatására, a legjobbunkat kell nyújtanunk. A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat”. Szerinte hiba lenne párhuzamot vonni a két csapat 5 évvel ezelőtti, 3-3-as döntetlennel zárult mérkőzésével, mert sokat változtak a csapatok.

A címvédés kapcsán Santos elmondta, nem tudja megígérni, hogy ismét hazaviszik a kupát, de azt megígérheti, hogy mindent megtesznek ezért, és az esélyeik semennyivel nem rosszabbak, sőt talán még jobbak is, mint öt évvel ezelőtt voltak. „Mindent meg fogunk tenni, hogy a portugál népnek nagy örömet szerezzünk" – hangsúlyozta a tréner.

Magyarország válogatottja kedd este, romániai idő szerint 19 órai kezdettel játszik a címvédő Portugália ellen. A Puskás Arénában megrendezett mérkőzésről a Maszol kiküldött tudósítója a helyszínről számol be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?