Transylvania Open: Bogdan nyerte a románok csatáját, korábbi világelsővel játszik a döntőben

Háromszettes mérkőzésen győzte le Jaqueline Cristiant, ezzel bejutott a Kolozsváron zajló Transylvania Open fináléjába Ana Bogdan. A román játékos ellenfele a korábban világszinten számos kiemelkedő eredményt elérő cseh Karolina Pliskova lesz.

Szombaton kialakult az idei Transylvania Open fináléjának párosítása. Az már a pénteki játéknapon biztossá vált, hogy idén is lesz román döntős a kolozsvári tenisztornán, hiszen Ana Bogdan és Jaqueline Cristian is győzni tudott a legjobb nyolc között, így egymással játszottak a fináléba jutásért.

Szoros játékot hozott az első szett eleje, idővel viszont Bogdan magához ragadta a kezdeményezést. 3–2-nél elvette honfitársa adogatását, az előnyt pedig magabiztosan vitte végig a játszmában. Cristian a második szettben sokkal magasabb fokozatra kapcsolt és gyorsan el is lépett ellenfelétől.  5–0-ás vezetésénél úgy tűnt, simán fog egyenlíteni, Bogdan viszont ezen a ponton felébredt és zsinórban három játékot nyert.

Ana Bogdan | Fotó forrása: a Transilvania Open Facebook-oldala

Jaqueline Cristian keze nem remegett meg, amikor másodszor szervált az egyenlítésért, 6–3-ra megnyerte a második játszmát, így a harmadikra maradt a döntés. A folytatásban ismét szorossá vált a játék képe. Szép, küzdelmes labdameneteket láthattak a nézők. Bogdan ezúttal jobban vigyázott szervájára a döntő szett elején, egy ideig fej fej mellett haladt a két román.

Cristian a mérkőzés hajrájában nem bírta a nyomást, Bogdan végül lezárta a döntőbe jutás kérdését 6–3, 3–6, 6–4-es eredménnyel. A WTA ranglista 65. helyét elfoglaló teniszezőnő győzelem esetén az első román játékos lehet, aki megnyeri a tornát.

A másik elődöntőn a korábbi világelső Karolina Pliskova találkozott a selejtezőből induló Harriet Darttal, akinek jó szereplése játéktudása alapján nem számít meglepetésnek. Nehéz volt a meccs előtt megtippelni, kettejük közül, kinek fog kijönni a lépés.

Magabiztosan kezdte a meccset a cseh játékos, rögtön az első játékban breakelni tudta Dartot, akinek nem esett jól az agresszív játékstílus. Pliskova egyre magabiztosabban teniszezett, ennek köszönhetően 4–1-re el tudott lépni. Ekkor kisebb megingás következett, a brit szorosabbá tudta tenni a játszmát, de a fordításra nem volt esélye, 6–3-ra vesztette el.

A második játszmában nem történt jelentős változás a játékban, továbbra is Karolina Pliskova irányított, reményt sem hagyva Dartnak arra, hogy felvegye vele a harcot. Végül 6–3, 6–3-al hozta a találkozót, úgyhogy ő lesz Ana Bogdan ellenfele a vasárnapi fináléban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?